VARNING!! LÄS ENDAST DETTA INLÄGG OM DU GILLAR HIPHOP PÅ RIKTIGT! | Man var.Man är.Man blir.original.

Man var.Man är.Man blir.original.

Annons

VARNING!! LÄS ENDAST DETTA INLÄGG OM DU GILLAR HIPHOP PÅ RIKTIGT!

Har länge velat skriva om Big L för han är så feeeeeeeeeeet. Han är en av mina favorit rappare någonsin!! Hans flow, jag blir galen!! R.I.P säger jag bara… Det är sån här musik jag blir imponerad av när folk lägger ut musik på facebook, inte fucking waka flocka flame eller vad folk lyssnar på nuförtiden. Damn… Iaf, tänkte dela med mig av ett par av mina favoritlåtar av honom(fast det egentligen är för många för att kunna räkna haha)

Första är classic, 98 Freestyle. MOOOOOOOORD påriktigt. Jag kommer ihåg första gången jag hörde den, jag va speechless.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QZO3sdfhxVI[/youtube]

Speciellt den där delen när han ba,” I got more riches than you, fuck more? bitches than you. Only thing I haven’t got is more stitches than you. Fucking punk, you ain’t a leader what, nobody followed you. You was never shit, your mother should have swallowed you. Inga ord. Ibland får jag tårar när jag hör jättebra låtar eller delar av låtar, det här va en av de stunderna hahah. Finns en part 2 btw.

Sen så den här freestylen med Big L och Jay-Z. JAg gillar faktiskt Jay i den här, han hade kvar delar av sitt flow på den tiden. Back in the days alltså i början av 90 talet så var inte hans flow så chill som den är nu utan han var into the quick rapping style som va populärt då. Jag gillar hans röst då också. Fast Big L dödade honom.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e4SrjRPJ5gQ[/youtube]

Och sen såklar Put It On, classic låt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iBrzEVJwYFg[/youtube]

FÖRRESTEN, VEEEM SKA GÅ PÅ KANYES OCH JAY-Z KONSERT I MAJ. Jag ska i alla fall det hähä. Hoppas Beyoncé följer med och sjunger lift off. Inte troligt men ändå hahaha.

Jag förstår att det kan vara svårt att lyssna på hiphop som jag lägger upp om man inte är van vid att lyssna på hiphop, hiphop. Allt folk lyssnar på är melodi, and that’s great to a certain level, men om man vill gå ett steg närmare roten av hiphop så räcker det inte. Det är därför jag tror att det har blivit värsta diskussionen om vad “riktig” hiphop är. Det som folk ser som hiphop är ofta det som spelas på radio eller vältränade ungdomar utan tröja med bara mössa på sig eller folk som helt enkelt är waack men man kan “rappa med” om man säger så. Såklart folk som lyssnar/lyssnade på musik från 80’s,90’s och början av tvåtusentalet blir upprörda. I know I am… Men alla ser det också olika. Jag till exempel är en lyrical person. När jag lyssnar på musik (iaf nuförtiden) så lyssnar jag främst på texten och försöker förstå den riktiga meningen med den. Om jag inte förstår kollar jag på lyrics. Jag lyssnar också på flow, och innehållet, alltså det artisten säger för att jag anser att bra hiphop är poesi och jag älskar det. Så jag kan ge ett freepass till en person som är en bra rappare men som har sämre beats. Men jag tycker också att beatet är skiit viktigt, men om rapparen inte är bra, då spelar det ingen roll för mig om beatet är bra eller inte. Andra är dock annorlunda. Ex. min storebror. Vi lyssnar på olika sidor av hiphop spektrumet, MEN det är fortfarande bra hiphop.

Jag gillar musik, det är därför jag skriver om det ofta. Sen så har jag inte så trasig musiksmak haha. Läs mina inlägg om musik och lyssna på låtarna jag lägger upp, och du kan få en bättre musiksmak haa. Tro mig, det är bra musik. Om det är blåst musik jag lägger upp, då skriver jag det.

JUSTE!!! Har ni hör att limp bizkit har signerats till Cash Money? DAFUQ!! BABY HAS GONE CRAZY PÅRIKTIGT! Hatar honom, han e konstig. Plus han hittar på saker, hur pallar man. Googla eller youtuba Birdman Wanye Jay-Z beef. Birdman är sjuk hahaha, speciellt en classic intervju där han säger att Lil Wayne är en bättre rappare än Jay-Z för att han tjänar mer pengar(And we all know att Jay tjänar myyyycket mer pengar än wayne och är en bättre rappare). Aja, vi får se hur detta går… Rockband i cash money hahaha.

-M

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats